Баку, Азербайджан. Левски не пусна гол, но и не вкара в първия мач от трети квалификационен кръг на Шампионската лига. Рабех тегли здрав шут в главата на гиганта Феликс Алмейда в началото на второто полувреме и едва не го уби на място, но не получи нито картон, нито беше отсъдена дузпа срещу българите. Георги Петков отново стана герой, след като в 95-ата минута отърва тима от загуба при отлична атака на домакините. Това са трите най-интересни факта от двубоя между ФК Баку и "сините", завършил 0:0 на стадион "Тофик Бахрамов" в азерската столица тази вечер. Нулевото равенство е колкото добър, толкова и хлъзгав резултат за българския шампион. Реваншът е след седмица - в сряда, 5 август, от 20,30 часа на стадион "Георги Аспарухов" в София.

Очакваният натиск на азерите в първите минути на мача изобщо не се състоя, а високопарните приказки на треньора Гьоко Хаджиевски и на футболистите преди двубоя се оказаха изкуствено ръмжене на картонен тигър. До 10-ата минута домакините изобщо не успяха да припарят до наказателното поле на Георги Петков. А още в 3-ата новото попълнение на "сините" Дениран Ортега мина като булдозер през защитник на ФК Баку и остана сам срещу вратаря. Норвежкият съдия Свейн Одвар Моен обаче даде фаул на нападателя. В следващите 20 минути не се случи нищо интересно и 30-те хиляди на трибуните не се чуха. Тогава дойде опасен пробив на българите и перфектно центриране на Седрик Бардон, който качи топката на главата на Йовов. Опитният нападател обаче направи по-трудното - изкара топката в аут, високо над напречната греда. Минута по-късно бившият футболист на ЦСКА Амиран Муджири се опита да счупи крака на Живко Миланов, за което получи жълт картон. Владимир Гаджев изпълни центрирането от фаул. Топката се залепи за главата на Ортега, но отново не намери мрежата. Кълбото се търколи покрай далечната греда, въпреки опразнената врата на домакините.

С началото на второто полувреме дойде и промяната на ситуацията на терена. Левски се отказа от пресата в средата на терена и се дръпна по-назад. "Сините" решиха да разчитат на контраатаки и това обърна мача. При първата по-сериозна атака на домакините към вратата на Георги Петков се получи много тежък инцидент, който като нищо можеше да коства живота на Феликс Алмейда. Острието на ФК Баку се откъсна и за малко да преодолее Рабех. Мароканецът обаче със сетни сили опита да го спре, със замах вдигна високо крак и нацели високия бразилец в слепоочието. Алмейда се просна на земята безжизнен и изкара акъла на всички на терена. Лекарите реагираха бързо, след като установиха, че си е глътнал езика. Феликс се посвести, но беше изнесен на носилка, на която остана близо половин час преди да бъде качен на линейката и закаран до болницата в Баку. На мястото на звездата на ФК Баку влезе сънародникът му Уилям Роча Батиста, който създаде далеч повече проблеми на "синята" защита. При това положение норвежкият съдия Свейн Одвар Моен спокойно можеше да отсъди дузпа в полза на домакините, но си я спести, за щастие на Ратко Достанич и компания. По този начин до някъде скандинавецът компенсира за жестокото порязване на Локомотив (Сф) миналото лято срещу Борац (Чачак) на "Васил Левски". Българите от своя страна пък на два пъти имаха претенции за 11-метров наказателен удар в тяхна полза, заради игра с ръка на защитник на домакините в наказателното поле.

В 54-ата минута Амиран Муджири изстреля топовен шут от пряк свободен удар, но опитният Георги Петков успя да избие. В 58-ата отново бившият футболист на ЦСКА изпусна възможността да вкара на Левски. Роча центрира, Муджири опита от въздуха да намери топката, но пак би в ръцете на Петков. 5 минути преди края на редовното време Батиста пропиля ново чисто положение, за да дойде 95-ата, когато Николай Димитров направи изключително груба грешка. За късмет на българите каръкът на етническия бразилец с азерски паспорт Рамим продължи и той не успя да мушне топката под плонжа на Петков, след като вратарят на "сините" опита да улови топката след мощен шут на Перес, но я изпусна.

Футболистите на ФК Баку показаха твърда игра, но далеч не са онова страшилище, за което се представяха преди срещата, очевидно надъхани от победата над Екранас. Азерите са напълно преодолим за Левски отбор, но само при условие, че българите намерят футболист който може да вкарва голове.