Tийнейджър от Йоркшир успял да убеди British Airways, че притежава авиокомпания. Използвайки псевдонима Адам Тайт, той убедил куп директори, че има цял флот самолети.

Тайт дори летял до САЩ на бизнес среща с няколко потенциални клиенти, повишавайки възрастта си само с няколко години. Той се справил толкова добре, че била уговорена нова среща за следващата седмица.

Зад гърба на „бъдещите си партньори" Адам се свързал с други компании, за да му предложат по-добра оферта! И те наистина започнали да наддават за него. Активно работили и неговите двама заместник директори - Дейвид Рич и Анита Даш. Това всъщност бил отново Адам, само че с леко преправяне на гласа.

Тинейджърът се подготвял шест месеца за изпълнението на плана. Започнал с реклами в индустриални списания, виртуални офиси, мрежа от фалшиви уебсайтове, истински асисистент за телефоните и дори една статия за American Global Group. Жертвите напълно повярвали, че компанията притежава 12 самолета. Адам дори измислил много готино лого - „35 страни, 22 езика, един екип".

Един от клиентите му обаче се усъмнил и проучил по-обстойно историята на American Global Group. Компанията подала сигнал към полицията, която посетила Адам, след като се опитал да купи на лизинг самолет от летището в Саутленд.

Родителите на гениалното хлапе били точно толкова шашнати от цялата схема, колкото и жертвите му. Адам всъщност страдал от аутизъм и бил вдъхновен от Франк Абигейл младши - героят на Леонардо ди Каприо от филма "Хвани ме, ако можеш".