Младежко движение за развитие на селските райони в България организира международен младежки семинар под мотото „Вие (младежта), може да бъдете фактор за развитието на селските райони в Европа”. Младежката инициатива ще се проведе от 8 до 16 август на територията на общините Ботевград, Правец и Етрополе и в нея ще вземат участие над 50 млади хора от 11 страни (Франция, Белгия, Испания, Португалия, Германия, Полша, Унгария, Хърватска, Австрия, Норвегия и България), съобщи Йорданка Петрова, председател на Младежкото движение в България.

Младежкото движение за развитие на селските райони в България членува в Европейското младежко движение MIJARC. То обединява 10 младежки организации от цяла Европа и около 150 000 млади хора, населяващи селските райони на континента. MIJARC Европа е образователно движение, запознато с проблемите на младежите в селата и работещо за и с младите хора за създаване на социални промени и възможности за онези от тях, които искат да останат да живеят в селските райони.

Официалното откриване на Генералната асамблея на MIJARC Европа ще се проведе на 08.08.2009 г. от 14.00 ч. в хотел „Етрополе”, гр. Етрополе. На 12 август от 14 часа ще бъде организирана Кръгла маса по проблемите на младежта в селските райони.