Йорданка Петрова от Ботевград оглави Българското младежко движение, което е част от MIJARC Европа. Тя е завършила специалност “география” в Софийски университет. В момента се обучава по магистърска програма “регионално развитие и управление”. Йорданка Петрова работи от 4.5 години като координатор във фондация “Съвременност”.

“Искам да припомня, че МIJARC Европа е международно движение за младежи от земеделските и провинциални райони. Целта на организацията е да предприема действия за създаване на социални промени, които да доведат до подобряване на живота в тези населени места. MIJARC работи в няколко насоки: включване на младежи в различни инициативи, съдейства за развитието на икономиката и земеделието, както и за постигане на хранителен суверенитет в провинциалните райони” – обясни Йорданка Петрова. Тя сподели, че MIJARC подготвя солидна информационна кампания, която да насърчи младите хора да гласуват на изборите за евродепутати.

“Българското младежко движение ще вземе участие в международната конференция за образование и устойчиво развитие, която ще проведе от 23 до 25 януари в Германия. През февруари предстои среща на Европейската комисия към MIJARC. Тя ще се проведе в Пикарди – Франция. Там ще бъде обсъдена дейността на младежките движения в различни страни, които членуват в MIJARC Европа. Тогава ще се състои и работна среща относно провеждането на Генералната асамблея на европейската младежка организация. Още отсега мога да кажа, че нашият регион ще бъде домакин на този престижен форум” – сподели още Йорданка Петрова .