Младият отбор на "Черноморец" Поморие победи "Балкан" с 2-0 в контрола, играна тази вечер в Правец. Новакът н Източната Б група, който взе лиценза на разтурения Нафтекс, воден от Петър Хубчев, надигра изцяло тима от Ботевград през всичките 90 минути.

Това бе най-слабия мач на "зелените" в предсезонните контроли. "Нищо не играха", бе лаконичният коментар на най-запалените му привърженици, предпочели да отидат до Правец, вместо да останат вкъщи пред телевизорите да гледат "Левски" и азърбайджанския ФК "Баку". Причина за това донякъде може да се търси във факта, че липсваше титулярната двойка централни защитници Йонко Пейков и Радко Мутафчийски  - вторият е контузен, на първия бе дадена почивка, липсваше стражът Мартин Митев, а и Стоян Коцев бе решил да обиграе новите попълнения в тима.

Младите играчи на тнима от Поморие, повечето от които от дубъла на бургаския "Черноморец", бяха далеч по-активни и превъзхождаха своите съперници главно и в бързина, и в организация. Особено полезен бе дефанзивният полузащитник с прякор Мечката. Морските футболисти  отбелязаха по един гол в двете полувремена - първия в 29-та минута, втория в 65-та. Най-чистото положение за "Балкан" бе в 17-та минута на първото полувреме, когато Мариян Христов, който игра цял мач, улучи напречната греда.

Снимка: 36-годишният Мариян Христов и с година по-големият Малин Орачев  водеха своите млади колеги