Министър-председателят Бойко Борисов, който до миналата седмица беше кмет на София, предаде пълномощията на временно изпълняващият длъжността Минко Герджиков. Той е заместник-кмет и ще бъде на мястото на Борисов до произвеждането на частични местни избори. Очаква се това да стане през октомври.

По време на церемонията в сградата на Столичната община Борисов обяви, че развитието на София ще бъде приоритет на правителството:

„Всичко, което сме искали от правителството с писма, съм го дал  като приоритет на колегите да го подготвят веднага. Като се започне от кофинансирането на завода за битови отпадъци и до програмите, които ни касаят, включително включването на Северната тангента на София към магистрала "Тракия".

На министрите и депутатите от ГЕРБ съм казал, че те за мен са равни със заместник-кметовете и съветниците за София. По никакъв начин не искам да останете с усещането, че има по-важни за мен от вас хора. София е наш приоритет, защото е столица. Тя е избрана за столица много преди мен и ще бъде такава, след като всеки е забравил за мен".