Полицията в Несебър разкри извършителя на опит за убийство на 41-годишен летовник от Пловдив. Оказа се, че това е Филип Огнянов, убил с арбалет в центъра на София иракски гражданин, през 2007 г.

Престъплението стана в неделя към 22.00 часа. Летовникът седял на каменния парапет до плажа, когато към него се приближил непознат, грабнал неговата раница с фотоапарат и принадлежности към него и избягал. Въпреки шока, туристът от Пловдив настигнал грабителя, съборил го на земята и му отнел чантата. След няколко крачки, обаче, се свлякъл на улицата, с прободна рана от нож на гърдите. Веднага бил откаран за спешна операция в Бургас.

След  двудневни действия на полицията, бил  открит извършителя - 30-годишния Филип Огнянов, многократно задържан за престъпления, включително и за убийство, след което освободен. Той е основният заподозрян за убийството с арбалет, в центъра на София, през 2007 г., на иракчанина Али Мохамед Тахир.

Полицаите открили и помещение в недостроена  жилищна кооперация в комплекс „Черно море" в Несебър, където били намерени дрехите, с които бил облечен в неделя, и ножа, с който намушкал летовника. Все още не се знае защо Огнянов е на свобода.