Около 100 депутати от Парламентарната група на ГЕРБ не могат да се настанят в полагащите им се ведомствени жилища и ползват хотел, където разходите излизат по около 6000 лева на вечер. Това съобщи в кулоарите на парламента Лъчезар Иванов след заседание на ПГ на ГЕРБ. Причината за това е, че някои от бившите народни представители не са напуснали своите апартаменти, с което създават проблеми за новите депутати, които трябва сега да се настанят.

По думите на Иванов, срокът за това отдавна е изтекъл. Затова администрацията на Народното събрание ще направи списък на хората, които не са освободили жилищата, и в петък ГЕРБ ще го огласи.

До понеделник жилищният проблем на депутатите трябва да бъде решен, увери главният секретар на парламента Огнян Аврамов. Той каза, че 25 са народните избраници от предишния парламент, които не са освободили ведомствените си жилища, но са уведомени с писма и обаждания, че трябва да го направят. Срокът да върнат ключовете от жилищата беше 24 юли.

Аврамов потвърди, че около 100 депутати от ГЕРБ са на хотел в очакване да бъдат настанени. Причина за забавянето е ремонтът на апартаментите, които им се полагат. Разходите за хотела, по 60 лева на вечер, в момента се покриват от бюджета на Народното събрание.