Черно море се размина за няколко секунди от престижно равенство срещу ПСВ Айндховен в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Варненци допуснаха гол в 93-та минута и загубиха с минималното 0:1 от холандския гранд.

Домакините на "Филипс арена" започнаха мача с яростни атаки. Те обаче бяха умело спирани от защитата на варненския тим и вратаря Илко Пиргов. Най-чистите положения изпуснаха Ола Тойвонен, Ибрахим Афелай и най-добрият на терена Орландо Енгелаар. В тези минути играчите на Черно море опитваха да спират атаките на домакините с по-твърда игра и това доведе до картони за Александър Александров, Георги Илиев и Здравко Лазаров.
   
Първото положение за Черно море пропусна Здравко Лазаров, който в самия край на първото полувреме не успя да завърши успешно добра атака на гостите и в крайна сметка се добра само до корнер. Електричката бе сменен на почивката от Даниел Георгиев

През втората част за Черно море в игра влязоха Милен Петков и Атанас Борносузов, а за ПСВ - Дани Коверманс, Данко Лазович и Отман Бакал. Българският десен бек Станислав Манолев остана на резервната скамейка на холандците до края на мача.
   
Играчите на Черно море явно свикнаха с терена и публиката на "Филипс Арина" и не позволиха повторение на натиска от първата част. Атаките на домакините бяха безуспешни до самия край на мача, когато падна и решителният гол. В третата минута на даденото от съдията пет-минутно продължение Илко Пиргов не успя да изчисти центриране от корнер и в последвалото разбъркване Дирк Марселис вкара на празна врата за крайното 1:0 в полза на ПСВ Айндховен.

Старши треньорът на Черно море Никола Спасов не е загубил надежда, че неговият тим може да се класира в следващата фаза на Лига Европа. "0:1 е лош резултат. Мисля, че ПСВ ще играе по същия начин и в Бургас. Можем да направим нещо повече в реванша, защото 0:1 не е непреодолим резултат, въпреки че е труден. Достойно се представихме в Холандия", каза той веднага след загубения от "моряците" мач.

"Неприятно е в 93-та минута да ти отбележат гол, но го има във футбола и го приемам. Те имаха някои ситуации, в които можеха да отбележат гол. Приемам го съвсем нормално, защото загубихме от един много силен отбор", каза още наставникът на Черно море.

"ПСВ с нищо не ме изненада. Отборът им игра по начина, по който предполагах. Нашите възможности също не са много големи, но мисля, че с по-голямо самочувствие и късмет можем да ги отстраним", заавърпи оптимистично Никола Спасов