Ръководството на Левски финализира трансфера на втори американец за новия сезон. След реализатора на португалската лига Джейсън Смит, при сините идва звездата на македонския Фени Индустри Кавадарци - Доналд Коул. Центърът отдавна бе цел на треньора Константин Папазов и шефовете му, но от снощи сделката вече е факт.

204-сантиметровият Доналд Коул е парафирал с носителя на купата на България за 2008/2009 за срок от година. Със същата давност е и контрактът на Джейсън Смит. Двамата са първите чужденци в Левски за следващата състезателна година, но със сигурност няма да бъдат последните. Очаква се сините да хвърлят още една бомба върху летния пазар у нас и да докарат трети легионер - този път на позиция крило.

Коул стреля с лявата ръка. Роден е на 6 септември 1981 г. През последните два сезона носи екипа на Кавадарци - родния клуб и град на бившия гард на Лукойл Академик - македонецът с български паспорт Ристе Стефанов. Преди това се подвизава в отбор от Венецуела и в редиците на шоумените от Харлем Глоубтротърс. Зад гърба си има сезон във Великобритания (2004), във Франция и Полша (2003). Шампион и носител на купата на Македония с Фени Индустри.