Сняг отново покри столицата. Над София се образува снежна покривка, с дебелина около един-два сантиметра. Пътните настилки са заснежени и хлъзгави, а температурата е около нула градуса.

Пътищата от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Мокри пътни участъци има в районите, където превалява дъжд, това са областите Видин, Монтана и Враца. Заснежени са на прохода „Петрохан”, в района а Берковица, Годеч, Сливница, Гинци, магистрала Хемус между 20-ти и 40-ти км. Частични заледявания има и в Родопите, както и по високите места на област Смолян и Кюстендил. Заснежените участъци се почистват и опесъчават от пътните служби. Преминаването през контролно-пропускателните пунктове е без затруднения.

Затворени са проходите: Твърдица – Елена - движението се осъществява през прохода "Вратник"; Етрополе – Златица;  Троян – Кърнаре е затворен за целия зимен сезон; Върбица – Сунгурларе; проходът на "Републиката" е затворен за ремонт до края на юли 2009 год. Обходен маршрут за товарните автомобили: посока север-юг през проход Омуртаг – Котел, за посока юг-север през Ришки проход.

Въведени са следните ограничения в движението на МПС: товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода "Шипка" и по пътищата Сливен – Стара река, Белово – Юндола, Велинград – Сърница и Батак – Доспат.