Едни от най-реномираните марки дънкови облекла в Италия стоят като изляти по тялото на ботевградчанина Станислав Боженски. От близо година и половина той работи на Апенините като модел. Рекламира изделията на специализираната в производството на дънкови облекла фирма "Take-Two Jeans". Изявите на високия 195 см българин не остават незабелязани и от мениджърите на други известни производители, като MET и Benetton, и той работи вече и с тях на хонорар.

Освен дейността му като модел, другото основно занимание на 30-годишния левент е баскетболът. Още с пристигането си на Апенините той започва да играе в отбора от серия С2 Палаканестро Фелмак  от град Лимена. В сезона 2007 година, когато тимът му завършва на първо място, Боженски става топреализатор не само на отбора, но и на цялата дивизия Girone Veneto с отбелязаните от него 506 точки в 30 мача. След него с 500 е сърбинът Вукич. Същия този сезон Фелмак Лимена за пръв път в своята история получава промоция за Серия С1.

Тогава Станислав напуска тима. Защото като чужденец няма право да играе в трите по-горни серии – С1, В2 и В1. Докато в С2 участват доста млади баскетболисти не само от Италия, но и от други страни, предимно  Аржентина, Хърватия и Словения. В следващите два сезона играе за два други италиански тима – Ровиго и Санта Мария ди Сала. Като след изпадането на Лимена от С1 Станката вкарва 21 точки на бившия си тим с екипа на Санта Мария. И не само поради тази причина от новия сезон отново ще играе за тима на Лимена, където има вече 4 сезона като баскетболист.

В момента Станислав Боженски е в родния Ботевград да навести родителите си. Възпитаникът на школата на “Балкан”, преминал през тази на ЦСКА и със стаж в мъжките отбори на “червените” и “Академик” София, поддържа форма с тима на “Балкан".  Забелязвайки качествата му, президентът на клуба Иван Гавалюгов уж на шега му предложи определена сума, за да остане да играе със зеления екип. Станислав само се усмихна. Не стана ясно дали на предложението, или на сумата.

Съвсем наскоро Стани, както го наричат съотборниците му в Италия, засне фотосесия, рекламирайки бельо. Тя още повече събра очите на горещите италианки. Евентуалните им надежди обаче ще се окажат напразни. Защото още от установяването  си в Италия Станислав живее с дългогодишната си приятелка – красива българка от Ботевград. Двамата делят общ дом в провинция Падуа, област Венето, намираща се на 35 км западно от Венеция и на 6 км северно от Падова.