Академик Пловдив намери решение на своите проблеми под коша. Пловдивчани подсилиха редиците си със своето второ чуждестранно попълнение. Част от състава на Йордан Янков ще бъде Неманя Бешович, оповестиха днес официално от клуба. Сърбинът сложи подписа си под договор за новия сезон. Той ще замести Руот Монийонг, който през миналата седмица се раздели с пловдивчани.


Има вероятност Бешович да се появи в игра в утрешната контрола  с Балкан в Ботевград.


 За последно Бешович игра през 2019/2020, когато се подвизаваше в Зов Ахам. Центърът остави на сметката си средни показатели от 15.5 точки и 6.8 борби с екипа на иранците.


 Преди това кариерата на 29-годишния баскетболист преминава през местните Войводина, Партизан, катарските Ал Ахли и Ал Графа, белгийските Шарлероа и Пепнестер, черногорския Будучност и македонския Струмица. 219-сантиметровият гигант може да се похвали с доста добра визитка при престоя си в тима от Белград. Сред постиженията му с „гробарите“ личат четири шампионски титли на Сърбия и четири купи на страната, както и три трофея в Адриатическата лига.


 Роденият в Подгорица играч е бивш младежкия и юношеския национал на Сърбия. Става европейски шампион до 18 години през 2009г. във Франция, а две години по-късно е сребърен медалист на световното първенство с отбора до 19-годишна възраст в Латвия.