За чест и слава ще играе днес националният ни отбор по футбол срещу Румъния в мач от квалификациите за Евро 2008.

Играчите на Димитър Пенев загубиха шансове да попаднат сред финалистите на шампионата на Стария континент и им остава единствено да измият срама с една престижна победа срещу северните ни съседи, които вече си осигуриха визи за Австрия и Швейцария.

Шансовете на българския национален отбор са само в сферата на чистата теория. Трябва да запишем две победи срещу Румъния и Словения и в същото време Холандия да загуби като домакин от Люксембург и като гост от Беларус - нещо, което едва ли някой вярва, че ще стане.

Освен за честта си, националите ще играят и за чуждестранните мениджъри, които се очаква да ги гледат на Националния стадион "Васил Левски". В състава ще има няколко промени, заради контузии и наказания.

На вратата със сигурност ще е Иванков, но само заради контузията на Георги Петков. В защита отляво Петър Занев е без алтернатива, заради наказанието на Лусио Вагнер, в центъра на отбраната двойката вероятно ще Александър Тунчев-Игор Томашич, а отдясно Димитър Пенев ще избира измежду Живко Миланов и Йордан Тодоров.

В полузащитата, Благой Георгиев ще замени наказания Станислав Ангелов. Другите двама са ясни - Стилиян Петров и Димитър Телкийски. Бербатов и Мартин Петров са безспорни в нападение, а трети нападател може би ще е Велизар Димитров, след като Ивелин Попов бе пуснат при младежите.

Мачът е с начало 18:00 часа. Очаква се изключително рехава подкрепа от страна на публиката (до вчера бяха продадени около 2000 билета), най-вече заради студеното време и липсата на залог в срещата.