Младежкият национален отбор на Англия победи за втори път с 2:0 България в този евроквалификационен цикъл от Група 3. В първата среща между двата тима „трите лъва” надиграха момчетата на Александър Станков на стадион „Българска армия” и по този начин трикольорите загубиха почти всички шансове за класиране.

Въпреки отличните изяви на националите ни в двубоя, момчетата на Стюърт Пиърс стигнаха до гол още през първото полувреме. Попадението за „трите лъва” вкара съотборникът на Стилиян Петров в Астън Вила Габриел Агбонлахор малко преди почивката. В 41-та минута Милнър центрира в наказателното поле, където намери Агбонлахор, който вкара топката с глава във вратата пазена от Николай Михайлов.

Вторият гол падна след спорна дузпа в 82-та минута. Тео Уолкът се заби в ръцете на Ники Михайлов и си изпроси 11-метров наказателен удар. Джеймс Милнър застана зад топката и направи резултата 2:0, въпреки че българският страж хвана ъгъла.

Малко след първото попадение възпитаниците на Александър Станков имаха възможност да изравнят резултата, но и двата опита на Валери Домовчийски не се увенчаха с успех.

В рамките на 60 секунди футболистът на Левски пропусна две отлични възможности. В 43-та минута той центрира успоредно на голлинията, топката се удари в крака на Матък и за малко не влезе във вратата на англичаните, но стражът на „трите лъва” бе на мястото си. Секунди след това отново футболистът на „сините” остана сам срещу Джо Харт, но не успя да го преодолее за пореден път.

Срещата започна изключително динамично, като още в първите минути и двата отбора дадоха да се разбере, че ще дадат всичко от себе си, за да стигнат до победата. Първото по-сериозно положение бе в полза на България. В 11-та минута Владимир Гаджев овладя, топката стигна до Валери Домовчийски, който отправи удар към вратата на домакините, но стражът на Англия успя да запази мрежата си непокътната. Само 4 минути след това англичаните отправиха първия си удар към българската врата. Дербишайър стреля, но ударът му не затрудни Ники Михайлов.

Валери Домовчийски и Николай Димитров пропуснаха по няколко добри възможности през първата част. Футболистите на Англия също имаха няколко положения, но само отличните изяви на вратаря Ники Михайлов, който игра с температура, спасиха мрежата от повече попадения.

Следващият мач на българския национален отбор е във вторник, 20 ноември, срещу тима на Ейре, който загуби двубоя си тази вечер срещу Черна гора с 0:1.

Така след поражението българите заемат четвърто място в Група 3 с едва 3 точки в актива си, след отборите на Англия, Португалия и Черна гора. Единствено първите две места в потока дават право на участие на финалите на първенството на Стария континент.