Дългочаканата голяма, многофункционална зала в София ще бъде напълно готова за откриване на 1 август 2011 г. Това обещаха министър-председателят Бойко Борисов, спортния министър Свилен Нейков и президента на фирмата строител Главбулгарстрой Симеон Пешов при подписването на договора за изграждането й. Контрактът бе парафиран днес. Съоръжението ще бъде изградено там където бе започнато преди повече от месец - на комплекс "Червено знаме" на 4-ти километър.

Съоръжението, което ще има 16500 места, ще струва на държавата 90 милиона лева. При направата на първата копка бившата шефка на ДАМС Весела Лечева обяви, че ще трябват 107 милиона лева.

Новото правителство обаче е успяло да договори нулева печалба, откъдето идва и намаляването на сумата. Главбулгарстрой е приел варианта заради рекламата и заради възможността да запази работните места на близо 4000 свои служители.

Останалите параметри са напълно запазени. Срокът за изпълнение е 23 месеца и 20 дни. Оборудването ще бъде съгласувано с различните федерации, които ще ползват залата.

Строителството може да стартира веднага, като не се предвижда изпълнителят да получи авансово плащане за рабатота. Първото такова ще бъде едва през април следващата година.