"Процедурата е за пълен инженеринг, което означава проектиране и строителство. Старали сме се да дадем възможност на кандидатите да предлагат оригинални решения по отделните компоненти", заяви директор държавна собственост към ДАМС Румен Кисьов. "Смятам, че затревеният терен и сградата, която се ползва за детско-юношеския отбор на ЦСКА, ще бъдат запазени. "Белградска арена" например има 25 000 зрители на 20 декара, а нашето задание е от 9 до 15 хил. места на 48 дка", допълни той.


Строежът на спортна зала в София е сензационно близо, научи "Стандарт". Другата седмица в ДАМС започва процедурата по отварянето на офертите на желаещите да построят комплекса. Мястото е комплекс "Червено знаме". Още миналата година правителството се ангажира с финансирането. Съоръжение от подобен мащаб струва 50-60 млн. евро. Имотът е публично-държавна собственост и е предоставен за управление на ДАМС. Теренът е 48 декара и включва бившата ледена пързалка с двете ледени полета, тренировъчните игрища и затревения терен, който е в най-северната част на петното.


Процедурата е обявена официално и в Европейския съюз, тъй като става въпрос за строителството на сериозен обект. До вчера документация беше закупена от 13 кандидата. Поне месец ще отнеме разглеждането на офертите, за да се излезе с решение за класиране или номинация за изпълнение на конкретната поръчка.