Сапунката с близнаците Калоян и Деян Иванови, които бяха изгонени от националния отбор по баскетбол, навлезе в нова, семейно-битова фаза. На сцената решително изскочи майката на братята Жени Даскалова. Жената разтръби във Варна своя версия за скандала между синовете й и израелския треньор Пини Гершон.

Според г-жа Даскалова Гершон крие истинската причина, поради която се е съгласил да поеме националния отбор на България. Майката на близнаците твърди, че израелецът е реститут, който опитва да си върне декари златна земя, принадлежала навремето на дядо му - пловдивски равин. Другото обвинение към Гершон вече засяга баскетбола.


Жени Даскалова е убедена, че Пини гони момчетата й, за да разчисти пътя за протежетата на спортния директор Константин Папазов - Златин Георгиев и Станислав Славейков.


Според самия Папазов това са пълни глупости: "Калоян и Деян не играят на същите позиции, така че е абсурдно да се твърди подобно нещо."
Иначе националите се събраха вчера, след 2 дни почивка.

 Тренировката в 21 ч беше закрита по изричното настояване на Гершон. Двамата близнаци се появиха, очакваше се Пини да разговаря само с Деян, който напусна отбора от солидарност с напъдения си брат Калоян. Всички дипломатически усилия имат за цел да замажат скандала и близнаците да се върнат в тима.