Както вече съобщихме, от 8 до 16 август в Етрополе се провежда семинар на Генералната Асамблея на MIJARC ЕВРОПА с участието на 50 млади хора от 12 страни на Европа. Над 90 % от тях са заети пряко в селското стопанство в своите страни и са дошли тук да обменят опит и практически съвети за развитието на отраслите, в които са заети. Семинарът се провежда в хотел "Етрополе".
„Вие, младежите, можете да бъдете фактор за развитието на селските райони в Европа” е мотото на семинара. И едно уточнение. За селски райони в Европа, в това число и в България, която е член на Асамблеята, се считат всички населени места с жители под 50 000 човека.
За последните 3 дни е предвидено заседание на Генералната Асамблея, като са планирани за разглеждане следните въпроси:
Представяне за разглеждане на моралния доклад и финансовия отчет за 2008 година, както и гласуване на политическите документи, подготвени по време на семинара и изготвяне на план за действие на MIJARC ЕВРОПА е предвидено да стане днес, на 14 Август. 
За утре, 15 август, е предвидено да се приеме плана за действие, както и на план за комуникация на MIJARC ЕВРОПА за периода 2009-2011 година. След дискусията с външни партньорства ще се обсъждат структурите на Асамблеята.  
За последния ден, 16 август, е предвидено да бъде приет за неин член полското движение EIR, избор на членове на борда и да се направи и приеме  оценка на Генералната Акамблея.