MIJARC Европа е международно движение на католическата младеж в селскостопанските и селски райони в Европа, демократично движение на самоорганизирани младежи, основано на християнските добродетели. Представлява Европейска мрежа от национални и регионални организации със 150 000 членове.
Това е образователна организация, проучваща проблемите на селската младеж в Европа. Активна организация, работеща  в полза и съвместно с младите хора за иницииране на социални промени чрез лобиране, застъпничество и т.н.
Българското национално движение NALFAP беше поканено за наблюдаващ член в MIJARC Европа през 2002 година, а през 2006 година стана пълноправен член на европейското движение.
На Генераната Асамблея през май 2008 година българското движение кандидатства за член на Световното движение MIJARC Европа и бе единодушно прието от всички двежения, които са от четирите континета-Азия, Европа, Латинска Америка и Африка.
През 2008 година младежката структура на NALFAP България се отдели в самостоятелна организация, наречена Фондация „Съвременност”. Това е неправителствена организация в обществена полза.
Това разказа за читателите на сайта ни заместник-председателят на движението Йонко Додев.
Седалището на международното младежко движение е в Брюксел, а на българското - в Ботевград и от 8 до 16 август организира международен младежки семинар в Етрополе с участието на 50 делегати от 12 страни по света. Мястото на провеждането е в хотел „Етрополе” /”Еверест”, както го знаем в Етрополе/.
В общи линии програмата включва: след настаняването на участниците, за втория ден е планирана Пленарна сесия на тема „Реалностите на селските райони и на младежите от тези райони”, след което участниците ще бъдат разпределени в 6 тематични групи. В тях ще има обмен на опит и информация за реалностите на младите хора в селските райони по разглежданите теми.
За третия работен ден групите ще бъдат 3 по темите „Земеделие и суверенност на храните”, „Глобално-локално икономическо развитие” и „Участието на младежите в развитието на селските райони”.
За сряда на 12 август се предвижда да се изготви и приеме план за действие на движението през следващите три години. Тогава ще се състои и кръгла маса с участието на български политици и депутати, кметове на общини, представители на Агенцията на младежта, от Отворено общество.
На този форум се очаква да вземе участие и нашият народен представител Емил Димитров, както и този от Ботевград Даниел Георгиев. 
В последните три последователни дни ще заседава Генералната асамблея на MIJARC Европа, като на последното заседания в неделя ще бъде приета за член полската младежка организация EIR.