Министър Цветан Цветанов подписа заповед, с която делегира правомощията и определя функциите на заместник-министрите на вътрешното ведомство, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Зам.-министър Павлин Димитров ще контролира организацията на финансовото и материално-техническото осигуряване, провеждането на социалната политика на министерството, икономическата политика при осъществяване на обслужващи и спомагателни дейности на ведомството, управлението на предоставените на МВР държавни имоти, ръководството на съвета за социално партньорство, процедурите на обществените поръчки и дейността на международните проекти. Под негово ръководство ще се осъществява и дейността на Координационния център за реализиране на проекта по въвеждане на новите документи за самоличност, за пребиваване и за МПС.  

Зам.-министър Веселин Вучков ще отговаря за правното осигуряване на дейността на министерството, организацията и дейността по международното сътрудничество и по обучението на служителите. Той ще следи и изготвянето на становищата на МВР във връзка с материали, постъпили по реда на устройствения правилник на МС и на неговата администрация. Под негов контрол ще бъдат специализираните административни дирекции “Правно-нормативна дейност”, “Европейски съюз и международно сътрудничество”, Академията на МВР, институтите по психология и по криминалистика и криминология, медицинският институт на МВР, Централното патентно бюро и Центърът по бойна подготовка и спорт.