Нямаше друг начин, по който да постъпи Иван Искров. Ние искаме просто законът да възтържествува. Това каза в Правец министър-председателят Бойко Борисов. „Ние не сме като Станишев по шест месеца преди изборите за даден мандат, той да назначава хора в нарушение на закона. Затова те си дадоха оставки. Предлагаме го, и съм го казвал и по време на предизборната кампания - всеки да си даде оставката и новият екип да го припознае или да го освободи”, коментира Борисов. Той каза, че още днес е предложено Иван Искров да остане на поста, който заемаше като управител на БНБ.
На въпрос има ли вещица и в тотото, Бойко Борисов каза: ”Със сигурност има вещица - не може тотото да е на загуба. Защо тогава има тото?”.
По отношение на новото ръководство на Държавната агенция по горите, премиерът обясни, че ако трябва, ще ги смени по още няколко пъти, докато заработят така, че да не вижда камиони с трупи.
Борисов получи специално послание от журналиста Сашо Диков, което гласи: Да не се ядосва, когато го питат къде спи, защото вече трябва да дава отчет не само на Цветелина, а на всички и наистина да внимава къде спи. На това премиерът отговори: "И той да внимава".