От великотърновския Етър скочиха срещу съдийството в мача срещу Чавдар (Етрополе). Претенциите на гостите, които изравниха резултата чрез Пламен Иванов в последните секунди на даденото 3-минутно продължение, са, че реферът Иван Кирилов оставил мача да продължи до победен гол за домакините. Чавдар се добра до 2:1 в 96-та минута, като според етърци голът е паднал след измислен фаул и от явна засада. Преди това пък съдията не отсъдил две очевидни дузпи за “болярите” след волейболни изяви на защитника Щърков в наказателното поле.

“Мачът в Етрополе се игра дотогава, докато домакините успеят да вкарат победен гол коментира изпълнителният директор на “Етър” Стефан Атанасов. ­ Действията на рефера Иван Кирилов бяха явен пример как нещата не се решават на футболния терен. От това губи спортът, а футболът у нас няма как да се развива от такова съдийство. Тези неща отблъскват хората, които дават пари за спорта”.

“За неотсъдените дузпи - както и да е, бих ги преглътнал. Но това 6-минутно продължение бе абсолютно неоправдано, даде измислен фаул срещу Христов, при който падна голът. Ние допуснахме доста грешки в защита, но мачът бе двуостър и можехме както да паднем, така и да спечелим. Важното е, че отборът показа дух и характер”, коментира треньорът Николай Арнаудов.

“Етър” няма да пуска жалба, защото не вижда смисъл от нея и тя няма да поправи извършената към отбора несправедливост. Във Велико Търново обаче с любопитство очакват оценката на делегата, който изписал два листа за съдийството по време на мача. 
 

botevgrad.com припомня,, че по същото време във Враца варненският рефер Цветан Кръстев полия на изхода на мача с Балкан. Той се дупеше безобразно  на домакините и явно ощети зелено-белите. Първо даде несъществуваща дузпа без каквото и да е съприкосновение, с която врачани откриха. След това подмина две отявлени нарушения в наказателното поле на Ботев още същото полувреме. Тогава вдигна и първия жълт картон на Мариян Христов. Всиечко това стана пред погледа на шефа на БФС Борислав Михайлов, който бе дошъл във Враца заедно с двамата министри Тотю Младенов и Свилен Нейков, за да открият новия сектор В на местния стадион.