В днешния първи полуфинал от областния кръг на Аматьорската Футболна лига отборът на Балкан спечели като домакин срещу Чавдар Етрополе с 5-3 след изпълнение на дузпи. И се класира за финала, а неговият съперник ще бъде определен утре, когато от 16.00 ч.  на игрището на Герена в Ботевград е другият полуфинал между Козаро Ботевград и Сливнишки герой.


Редовните 90 минути завършиха при равен резултат - 1-1. Етрополци първи отбелязаха гол в 24-та минута. А 6 минути по-късно Балкан изравни с попадение на юношата Николай Миков с хубав удар от воле.


Балканци можеха да спечелят мача и без изпълнението на наказателни удари още през второто полувреме. Но  направиха няколко пропуска от удобни позиции, най-чистите положения бяха на  Петко Петков и Георги Младенов.


По регламент дузпите започнаха веднага след редовното време. Емил Колев вкара хладнокръвно първата за Балкан. След това зад топката  застана вратарят на Чавдар Христо Матев, но ударът му от бялата точка бе отразен от колегата му от Балкан Костадин Котев. Матев спаси втората дузпа на Балкан, изпълнена от Ангел Ангелов.  До края Балкан бе точен чрез Кристиян Ковачев, Йоан Маринов и Дейвид Йорданов, а вратарят Котев спаси четвъртата дузпа на етрополци и от пето изпълнение вече нямаше нужда.


В събота, 17 октомври в среща от първенството на Югозападната трета лига Балкан ще бъде домакин на лидера в класирането Беласица Петрич. Срещата е от 16.00 ч. на стадион "Христо Ботев"-