Барселона спечели Суперкупата на Испания, след като победи с 3:0 Атлетик Билбао в реванша на "Камп Ноу" и с общ резултат 5:1 си осигури първи трофей за сезона.

Двубоят премина под пълната диктовка на Барселона. Гостите от Билбао заложиха предимно на игра в защита и не успяха нито веднъж да застрашат противниковата врата. През първото полувреме играта не бе особено вълнуваща, гол не бе отбелязан, а с пропуски се отличиха Ибрахимович и Меси. 

Второто полувреме, въпреки че не предложи много по-атрактивен футбол, започна с бърз гол за домакините. Автор на попадението бе аржентинската суперзвезда Лионел Меси, който се превърна и в герой на днешния финален мач. Меси направи хубав пробив отдясно, елиминира двама защитници и с техничен удар покрай вратаря изпрати топката в мрежата. В 62-ата минута Пуйол имаше възможност за гол, но ударът му с глава срещна гредата. 

В 68-ата минута пък Барса си спечели дузпа за събаряне на Алвеш и отново Меси от бялата точка удвои преднината на своя тим. В 72-ата минута Боян Къркич оформи крайното 3:0 след като се възползва от груба грешка в защитата на Атлетик, елиминира технично вратаря и на празна врата отбеляза.

Така Барса си осигури първи трофей за сезона, а следващата седмица стартира участието си и в Примера дивисион.