С два гола на звездата си Радамел Фалкао Атлетико Мадрид спечели с класическото 3:0 финала на Лига Европа срещу Атлетик Билбао, игран на стадион "Арена Национа" в Букурещ.

Така "дюшекчиите" спечелиха за втори път отличието в рамките на последните 3 години, след като през сезон 2009-2010 надделяха над Фулъм. Общо пък това е трети европейски трофей за отбора, след КНК през 1962 година.

За Радамел Фалкао пък това е втори пореден триумф, след като миналата година той донесе купата на Порто с гол за победата с 1:0 над Брага на финала.

Същевременно колубмиецът за втори пореден път става голмайстор на турнира, след като с двата си гола излезе еднолично начело с 12 попадения, с две повече от Клаас Ян-Хунтелаар. Миналата година Фалкао наниза внушителните 17 гола.

И двете попадения на Фалкао бяха от изключително висока класа. Първия си гол той вкара още в 7-та минута, давайки мечтан старт за Атлетико Мадрид. Тогава той демонстрира убийствена точност и мушна топката право до сглобката на гредите.

При втория гол в 34-та минута Фалкао показа страхотно хладнокръвие пред вратата и след техничен финт вкара с остър удар отблизо.

Към края на мача той можеше да реализира и хеттрик, но уцели гредата в 80-та минута. Пет минути след това третия гол дойде и негов автор бе Диего след добра солова акция.

Макар да притежаваше топката през по-голямата част от мача, Атлетик Билбао така и не успя да наложи своята игра и изглеждаше объркан. Едва в последните 20 минути баските успяха да натиснат, но така и не стигнаха до гол.