Новият телефон на Samsung G608 е четирибандов GSM / EDGE и съдържа 5-мегапикселна камера, която със сигурност ще допадне на мнозина. Същевременно апаратът издържа доста приличните 7 часа разговори и 320 часа стендбай, а не са забравени приятни малки екстри като FM радио и Bluetooth.

Другото, което със сигурност привлича вниманието в Anycall G608, е дизайнът. Корпусът е метален, съчетаващ лекота и издръжливост. Дисплеят не е рекорден по размер - 2.2 инча са по-скоро обичайни в наши дни, но е напълно достатъчен за повечето потребители, които могат да разглеждат на цял екран снимки и web страници.

Впечатляващото в случая е друго - дебелината: 14.9 мм са наистина добро постижение за 5-мегапикселен телефон, особено когато са комбинирани с глезотии като автоматичен сензор за яркостта, работа на камерата с натискане на един бутон, автоматично фокусиране, светкавица и вграден фоторедактор.

Повечето снимки ще се наложи да съхранявате на microSD карта (поддържат се до 2GB), което е едно от малкото разочарования в телефона - не би било зле да се поддържаше SDHC например. Ако обаче гледаме на телефона преди всичко като на апарат, предвиден не като пълноценен заместник на цифровата камера, всичко си идва на мястото.

Със сигурност G608 ще намери своята пазарна ниша, но тя ще бъде по-скоро сред тези, които не обичат да мъкнат скъпа качествена камера навсякъде - и снимат по-скоро от време на време.

Няма сведения за цената и сроковете на появата на пазара на G608. Говори се, че разпространението му ще започне скоро, но не е изключено той да се окаже предназначен само за азиатските пазари (има известна логика в такова предположение - предвид видимите сходства с представения през август G600, но доколкото още не разполагаме с пълни спецификации, в момента можем само да гадаем дали някаква функционалност е била добавена към оригиналния модел).