Българският национален отбор по баскетбол постигна втора поредна победа над сръбския Хемофарм (Вършац), след като тази вечер в столичната зала "Универсиада" победи гостуващия тим със 101:82. Проверката бе общо втора за двата състава от началото на седмицаата. В понеделник "трикольорите" се наложиха с 89:77.

Най-резултатен за победителите бяха Тодор Стойков и Ърл Роуланд с по 15 точки, а Стефан Георгиев-Торо се отличи с 14 за успеха. Рожденикът в националия тим Димитър Ангелов се отличи с 3 точки и 2 борби.

Милян Павкович наниза 23 точки, Боян Къртович вкара 13, а Рашко Катич се отличи с 12 при поражението на сръбския тим.

За разлика от първия двубой българите започнаха доста уверено срещата и след първите 10 минути водеха с 28:17. Tимът на Пини Гершон не остави никакви съмнения кой е по-добрият тим на терена, още повече, че в състава се завърна центърът Васил Евтимов, който до края на миналата седмица лекуваше контузия. Васко получи 9,30 минути на терена в първата четвърт и бе доста полезен в защита, като овладя 4 борби, като добави и 2 асистенции.

България започна в състав Тодор Стойков, Филип Виденов, Васил Евтимов, Калоян Иванов и Ърл Роуланд. Впоследствие през първото полувреме на терена се появиха и Чавдар Костов, Димитър Ангелов и Стефан Георгиев.

До края на полувремето българския тим не срещна никакви проблеми и двата тима се оттеглиха за почивката при резултат 57:39 в полза на домакините.

През втората половина на срещата българските баскетболисти продължиха да доминират и така в края на третата четвърт отново имаха аванс от 19 точки за 78:59. До края на срещата българския тим не срещан особена съпротива от гостуващия тим на Хемофарм и заслужено спечели със 101:82.