Баскетболният вицешампион на България "Евроинс-Черно море" очаква до края на седмицата във Варна да пристигнат американските плеймейкъри Джими Лий Хънт и Ерик Уеб. Хънт е бивш съотборник на българското крило Илиян Евтимов в германския "Дойче Банк Скайланерс". Играчът е висок 187 сантиметра и е на 27 години. Преди това е бил в словенския "Алпос". Уеб пък е на 24 години и досега се е подвизавал в колежанското първенство на САЩ. Веднага, след като двамата пристигнат в морската столица, ръководството на "Черно море" ще организира контролни срещи, в които те да бъдат пробвани.
Центърът Атила дос Сантош, който се подвизаваше през миналия сезон във варненския тим, е получил ново предложение от клуба, но е отказал. Той ще играе или в Испания, или в САЩ. Така от вчера "моряците" започнаха да търсят център от чужбина.


"Двама американци ще бъдат поканени на проби и с единия би трябвало да подпишем. За централен нападател засега не сме се спрели на никой. Това е доста сложен пост", заяви вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев. "Тази година политиката на отбора ще бъде да се даде възможност на нашите млади състезатели да се изявят доколкото е възможно. Нямаме център на особено добро ниво и двама млади плеймейкъри, които обаче са все още доста зелени", добави бившият национален селекционер.


"Мисля, че ще бъдем фактор в първенството, но най-много ми се иска тези момчета да се развият и да направят скок в своята кариера. Да ги видим в националния отбор и силни европейски отбори. Колкото повече местни играчи има, толкова публиката проявява по-голям афинитет", завърши босът.


Междувременно пък стана ясно, че юношата на клуба Атанас Пенев ще се състезава и през новия сезон за "Черно море". Към Наско имаше сериозен интерес от страна на бургаския "Черноморец", но до трансфер не се стигна. "Имах малко време да помисля. Реших да остана в родния си клуб. Това е по-добрият вариант. А и условията, които ми предложиха от "Черноморец" не ме задоволяваха", каза  Наско Пенев.