Американците Джими Лий Хънт и Ерик Уеб бяха изпробвани на позицията плеймейкър в двустранна игра в зала "Христо Борисов". Белият Уеб заби 23 точки, направи 9 асистенции и 5 борби и отне 3 топки. Черният Хънт вкара 18 точки, завърши със 7 асистенции, 4 борби и 0 отнети топки.

Уеб е 25 годишен, а Хънт 26.Чернокожият баскетболист последно е играл в германския "Дойче Банк Скайлайнерс", но след няколко мача се скарва с треньора и напуска. Това става преди година и от тогава само подържа форма.


Отборът на белия Уеб, който до преди седмица е играл във втората НБА спечели със 102:92 двустранната игра. 3 минути преди сирената и през целия мач почти разликата бе 20 точки, но бе стопена.

Днес от 17.30 ч. в контролата срещу "Балкан" в Ботевград двамата американци отново ще бъдат наблюдавани под лупа от Даниел Димитров, Симеон Варчев и Асен Христов. В петък срещат в Самоков "Рилски спортист", а в събота отиват в Плевен за мач със "Спартак". След тези контроли ще бъде взето решение кой от двамата ще остане в тима за новия сезон.

"Ако аз давах парите, щях да ги взема и двамата", призна треньорът Даниел Димитров.


В четвъртък пристига центърът Кален Гриймс (американец). Той трябваше да кацне днес, но изпуснал полета си. От 7 до 9 септември пристига и Павел Веселовс (Латвия). Единият от двамата центрове ще остане в "Евроинс".