Баскетболният "Балкан" привлече двама млади играчи - 18-годишните Ивайло Вучков и Станимир Маринов. Двамата вече водят подготовка с мъжкия тим, но ще бъдат използвани главно за участие в Младежката лига с отбора на юношите старша възраст.

В продължение на два сезона Ивайло Вучков игра в Рилски спортист. Последната година в самоковския тим  негов треньор бе Петър Клечков, който стана старши треньор на мъжете на Балкан. Преди да отиде в Самоков, той играеше в юношите на столичния клуб "Септември". . Вучков е роден през 1990 г. и е висок 197 см. Последния сезон той участва в 29 мача на юношите на Рилски спортист, като игра средно по 25 минути с показатели 12 точки и 5.7 борби средно на мач.

Станимир Маринов е с една година по-малък - роден е 1991 г. Той идва от Доростол Силистра. През лятото бе в състава на юношеския национален отбор на България до 18 години, който на европейския шампионат в Мец, Франция успя да запази мястото си в Дивизия А. Помощник на Георги Младенов в тази национална формация бе Петър Клечков, а кондиционен треньор - Марин Яцински. 

Станимир идва в Балкан с изричното съгласие на неговите родители. Той бе в Ботевград и през юни във финалния турнир за кадети. С екипа на Доростол тогава той игра 7 мача, в които отбеляза средно 22 точки и грабна по 7.1 борби на мач. Висок е 189 см.