Три деца са били жестоко нахапани от домашно куче, порода "Каракачанка"  в центъра на Банско вчера, съобщи читателка на DarikNews. За по-малко от 15 минути агресивното животно нападнало поотделно 9-годишно момче и две момичета - на по 13 и 15 години. Нападението станало привечер на две от най-оживените улици в курорта - ул.„Пирин" и ул.„Отец Паисий".

Децата са с разкъсни рани по ръцете и краката. Оказана им е незабавна помощ от личен лекар и в Спешния център. Едно от момичетата е изпратено за специализирана помощ от хирург в болницата в Разлог. Веднага е подаден сигнал и в местния полицейски участък.

По описание на свидетели полицейски патрул издирил чие е кучето-нападател. Оказало се, че собственикът на животното отсъствал от града и то успяло да избяга от двора на къщата. По неофициална информация агресивният домашен любимец с отрязана опашка е един от участниците в нелегалните кучешки борби, провеждани в покрайнините на Банско.

Родителите на нахапаните деца искат среща с кмета Александър Краваров, на която ще настояват да се вземат незабавни  мерки,гарантиращи безопасността на деца и възрастни в курорта.