Баскетболният ни шампион Лукойл Академик привлече още един американец, съобщава официалният сайт на клуба. В отбора ще играе Ърнест Браун, който е роден на 17 май 1979 година и е висок 213 сантиметра.

Браун е  завършил университета на Индиан Хилс. През 2000 г. е избран в драфта от Майми Хийт под номер 52. Първото му излизане извън Щатите е следващата 2001 г. в китайския Liaoning. След това подписва с Бостън Селтикс, но бързо е освободен. Само един месец - от ноември до декември 2004 г. стои в гръцкия Олимпиакос, след което се връща в САЩ и играе в дивизиите АВА и NBDL. Следващия сезон се мести в Пуерто Рико, пак отива в Китай, играе още в Мексико, Филипините, след това отново в Гърция - в Патра.

За последно игра за кипърския Pizza Express Primetel Apollon, където за 9 мача е престоял на полето средно по 24.7 минути, има средно по 13 точки, 7.3 борби и 1.1 чадър.

Браун е вторият американец този сезон след привличането преди дни на гарда Айзък. Очаква се и трени янки в селекцията на шампионите.