Задържаният за убийството на двете сестри Белнейски Лазар Колев е приведен днес в Пазарджишкия затвор, съобщи майката на задържания. Информацията беше потвърдена и от директора на затвора Веселин Коцев.

Според майката на Колев действията са предприети без да се дадат каквито и да е обяснения на семейството му. Лазар Колев бе в Националната следствена служба от 23 януари тази година.

Заради бавната процедура около делото, преди 24 дни единственият до момента обвиняем по случая обяви гладна стачка.

По думите на неговия адвокат Димитър Марковски той ще бъде сложен на системи заради влошеното му здравословно състояние. Надяваме се, че преместването на Колев е в резултат на многобройните ни молби, защото задържането му в следствения арест е незаконно, допълниха адвокатите на 29-годишния Лазар Колев.

В Пазарджишкия затвор Лазар Колев ще бъде настанен в старата си килия, където изтърпяваше присъда за грабеж на мобилен телефон, заяви директорът на затвора Веселин Коцев. По думите му, Колев е във видимо много добро здравословно състояние и срещу него няма да бъде прилаган специален режим. Той ще бъде подложен на обстоен медицински преглед, допълни Коцев.