Футболистите на Балкан постигнаха първа победа в новия шампионат на Западната Б група. Днес на своя стадион те подчиниха Ботев Криводол с 2-0 и взеха първите си 3 точки. Преди това завършиха в Ботевград 1-1 с Банско, а преди седмица паднаха с 3-1 като гости във Враца.

Мачът, особено през първото полувреме, бе доста скучен и с много бавно темпо. Личеше си, обаче, напрежението у играчите на Балкан. Победата в тази среща бе изключително важна за тях, тъй като им предстоят 3 последователни гостувания - първото е отложената среща от първия кръг с Бдин Видин на 4 септември, останалите две са по програма. В самото начало гредата спаси криводолци, но без голова ситуация - след изпълнение на фаул топката премина през цялата защита и вратарят Артакиев дори не я видя. "Балканци" треснаха още една греда, когато в 44-та минута удар на Иван Редовски с глава от малкия пенал се отби от напречната греда. Играчите на "Ботев имаха само един удар в очертанията на вратата, но той бе спасен с вещина от Митев.

Бавното темпо продължи и след началото на второто полувреме. Всичко това престана в 58-та минута, когато след първата бърза атака на домакините топката бе центрирана към Иван Редовски, нападателят не можа да играе с нея и тя попадна у непокрития Димитър Кръстев, който хладнокръвно я прати в мрежата. Тоно 20 минути след това защитата на Ботев остана неподвижна след центриране на Кръстев и Иван Редовски с глава удвои резултата, като вкара първия си гол в контролите и шампионата. До края на срещата домакините не можаха да се възползват от неубедителната игра на защитата на Ботев, най-голяма дупка в която бе един от централните бранители Николай Панов. А съотборниците му така и не можаха да застрашат вратата на Митев.

Президентът на гостуващия тим Пепи Данчев напусна официалната трибуна на станиона в Ботевград веднага след второто попадение на Балкан. Неговите играчи не можаха да привнесат допълнителна радост в деня на обявяването на Криводол за град точно преди 40 години.

Не остана очарован от видяното и шоуменът и футболен мениджър Кофе Бабоне, който бе на трибуните на стадион "Христо Ботев".

 Балкан - Ботев Криводол 2-0 (0-0)

1-0 Димитър Кръстев 58 мин

2-0 Иван Редовски 78 мин

Балкан: Митев, Ст. Иванов, Пейков, Филипов, Арангелов, Ралчовски, Стойчовски, Тодоров (52 - Ръждев), Латков (72 - Петров), Кръстев, Редовски

Ботев: Артакиев, Казачки, Арнаудов, Панов, Миков, Н. Боянов, Б. Боянов, Н. Борисов (65 - Милчев), Захариев (59 - Аризанов), Киров, Б. Борисов

Рефери: Димо Радев, Мартин Балулов, Даниел Николов - и тримата от Варна