Разследването продължило около четири месеца, заловени са и посредниците

Служители на сектор “Противодействие на организираната и тежка престъпност” в ОДМВР-София и криминалисти на РУ-Ботевград започнали работа по случая след получен сигнал, че новородено момиченце от с. Новачене е изчезнало - майката излизала често, но никога с детето. При проверка в дома на А.В. /30 г./ бебето не било открито. Това насочило разследващите към една от версиите – нелегално извеждане на малкото от страната с цел продажба. Справка в Гранична полиция потвърдила съмненията на полицейските служители – станало ясно, че майката е ходила два пъти в Гърция, където се е срещала с мъж и жена от Ботевградско. 32-годишната Д.Ф. и партньорът й П.Г. /34 г./ живеели на семейни начала и пребивавали в Солун, така че често се завръщали у нас. В хода на предприетите оперативни действия антимафиотите установили, че с посредничеството на двойката А.В. и бащата на детето Н.Т., с който живеела на семейна начала, се срещнали с албански гражданин, с когото били уговорени сумата за продажба на новороденото и начинът на предаването му. 
Извеждането е осъществено в нощта на 25 май – новороденото било укрито от майката в БМВ-то на Д.Ф. Двете жени били придружавани от техен познат, който шофирал колата. За да не будят съмнение, двамата им партньори преминали границата пеш. Така след среща детето било продадено на албанеца, чиято самоличност не е установена, и четиримата се завърнали у нас.
Вчера при проведена операция те са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство. Разследващите продължават работа по случая, съобщават от Пресцентъра на МВР.