Костадин Лазаров, Черно море: Бяхме равностойни през по-голяма част от мача. Накрая обаче ни разконцентрираха, вкараха ни доста точки - 33, повече отколкото през първото полувреме - 27.  Вкараха ни много бързи атаки, трябва да поработим и върху това. Георги Давидов е голям професионалист, внесе малко по-строг режим, малксо повече дисциплина и са надявам това да ни донесе резултат.


 


Георги Давидов, треньор на Черно море Тича: Доста грозен мач за гледане, но от друга страна доста полезен за нас.  Вече почвам да усещам отбора и настроенията вътре в него, това за мен е много полезно. Но също така е полезно за целия отбор, защото ние трябва да се научим да бъде твърде и да играем по-смело и като гости. В последните минути може би някои от основните ни играчи не издържаха физически, може би не изиграхме добре нещата и тактически.  И може би затова Черно море губи мачове, защото не спазваме тактическата дисциплина. В това имаме голям потенциал за работа. Да играем отборно, защото индивидуалните напъни водят до загуба. Играхме без двама основни играчи - Коцев и Спиров, но състоянието им не е тревожно, решихме днес да ги спестим.  Искам да поздравя момчетата, че играха добре през по-голямата част от мача, когато спазваха тактическия план.  За краткото време, когято ме нямаше в България, нещата не са се променили, същата работа е. Дано по време на плейофите стане по-различно.


 


Йордан Минчев, Балкан: Решаващо за победата бе това, че заиграхме нашия баскетбол през второто полувреме. Стегнахме се, станахме по-фокусирани, както трябваше да започнем от началото на мача. Със сигурност ранното натрупване на лични нарушения се отрази на играта, напуснах още във втората минута и това наруши ритъма. Дори да не си го признаем, със сигурност имаше известно подценяване. Започнахме много зле и позволихме да стоят близо до нас. Що се отнася до следващите ни мачове с първите два отбора, ние показахме, че можем да ги бием и мачовете ще бъдат с неясен край.


 


Васил Христов, треньор на Балкан: Не беше особено красив двубой за гледане. През първото полувреме особено бяхме много разсеяни, допускахме много грешки, резултатността беше много ниска, което не е типично за нас. Имахме и цели 8 грешки на полувремето. Успяхме да променим нещата след почивката, станахме по-организирани и най-важното - успяхме да излезем от трудна ситуация. Накрая с контузи и Ерик Адамс, тепърва ще видим какво е положението му. Радващото е, че успяхме да спечелим не толкова от гледна точка на класирането, колкото до това да проявим характер. Защото трудни ситуации ще има и в предстоящите мачове. до края на сезона и ние трябва да сме готови за тях. Състоянието на Митко Димитров не е нещо тежко, просто решихме да не рискуваме с пускането му в игра.