Джина Стоева отказа 15 000 евро хонорар, пропускайки най-популярния албански фестивал.

За втора поредна година телевизия Балканика ще излъчи пряко най-популярния музикален фестивал на Албания - "Kenga Magjike", който ще се проведе от 23 до 25 ноември. За първи път на него трябваше да има и българско участие.

Джина Стоева бе поканена да изнесе самостоятелен спектакъл на гала вечерта, но ангажименти я спряха от международната изява.

"Исках да участвам, имах готовност да представя шоу с интересна хореография с два балета, но поканата закъсня. За тези дати имам предварително уговорени участия, предстои заснемането и на нов клип с интересна концепция и екранни партньори", заяви Джина.

С отказа си да пътува за столицата на Албания, фолкзвездата пропусна да увеличи банковата си сметка с 15 000 евро. Това е бил предвидения хонорар за участието й на сцената на фестивала.

"Kenga Magjike" е фестивалът с най-голяма традиция в Албания. Тази година той ще се проведе в Тирана за 10-ти път. На него се изявяват най-популярните албански изпълнители, които в третата вечер сами гласуват за най-добрата песен.

Гост изпълнителите не участват в конкурсната програма, а изнасят собствен спектакъл по време на гала вечерта. На музикалния форум са гостували звезди като Лаура Паузини, Елена Ристеска, Тоше Проески и др.