Съпричастни сме към болката на близките на загиналите вчера в Охрид и поднасям моите  съболезнования  – това заяви областният управител Красимир Живков пред репортер на botevgrad.com.
Цял ден вчера и през изминалата нощ областният  управител  на Софийска област Красимир Живков  е в непрекъсната вразка с кметовете на общините Антон, Придоп, Златица и  Мирково, чийто жители станаха жертва при вчерашния инцидент с кораба „Илиндин” в Охридското езеро.
„В началото кметовете нямаха яснота кои точно са хората в групата, тръгнала на екскурзия. Много бързо обаче със съдействието на редица институции информация беше получена. Бях в непрекъсната връзка с вътрешния министър Цветан Цветанов и  представители на външно министерство. На кметовете се падна тежката задача да уведомят близките на загиналите за голямата трагедия. Изказвам благодарността си на директорката на Областната дирекция за социални грижи Наталия Кънчева, която веднага изпрати екипи за създаването на кризисни щабове в самите общини и за оказване помощ на пострадалите семейства”.
Областният управител Красимир Живков утре ще посети  Пирдоп, Златица, Антон и  Мирково.
Във всички селища на Софийска област ще бъдат отслужени заупокойни молитви в памет на жертвите.