Заради Азис кметове от цялата страна и новата телевизия ТВ2 се скараха жестоко броени дни преди старта на медията. Гвоздей на нейната програма е шоуто на фолк звездата, който ще се вихри като водещ.  
Скандалът запали огромен билборд на Азис и Китаеца, запечатал семейна целувка между тях.
Хомофотосът е анонс на новото вечерно шоу по ТВ2 и изгря на всички възлови кръстовища в страната. Мотото на новата медия "Гледайте какво става" буквално стана факт още преди старта на телевизията на 25 ноември. Билбордът обаче видя бял свят само за ден, тъй като изчервени граждани веднага настояха снимката да се свали. Кметствата прегряха от обаждания на възмутени моралисти. Пръв послуша гласа народен кметът на Кюстендил Петър Паунов, който веднага смъкна фотоса. Колегата му от Пловдив Славчо Атанасов пък дори не позволил еротичната експозиция да украси града на тепетата.
В Перник общинските власти също били непреклонни към художествената творба и свалили до един билбордовете. Столичният кмет Бойко Борисов също не остана по-назад, след като Лили Петрова от дирекция "Контрол по строителството" и част от екипа на зам.-кмета Йорданка Фандъкова алармирали за "вулгарната" проява, обясниха от новата медия. В столицата снимките на семейното дуо са общо 14. Кметът повторно се сблъска с фотос на Славея от Костинброд, след като преди време отново свали "голеничък" билброд на Азис срещу Паметника на Левски.
"За нас това е посегателство върху свободата на изказ в България. Визията цели да покаже разкрепостеността на звездата в българския шоубизнес, която е в основата на новото превъплъщение на телевизионния водещ. Странна е реакцията на нашето, така да се каже, модерно общество. Ако това скандализира, какво ли ще стане след старта на самото шоу", заяви вчера генералният директор на ТВ2 Огнян Димов.
От медията уточниха, че няма да съдят общините, които са спънали рекламата на шоуто. "Все пак юристите ни ще разгледат случая и ще преценим допълнително, но няма смисъл да се стига до съдебен изход на ситуацията", коментира мениджърът на ТВ2 Теодора Гергова.
Ако Азис целуваше жена, нямаше да има проблем, а защото на снимката е Китаеца, се вдигна шум до Бога. Това е дискриминация, насочена срещу хората с нетрадиционни сексуални наклонности, скочиха и гейсдружения у нас.
Контролът върху съдържанието на билбордовете също се оказа извън правомощията на местните управници.
Договорите, които сключва Столичната община с фирмите за външна реклама, се отнасят само за рекламните съоръжения. Това обясни Евгени Радев, шеф на сектор "Реклама" в градската управа. Те описват наемните отношения с компаниите, които си договаряли с рекламните агенции какво ще се поставя на билбордовете. Оказва се, че за визията и съдържанието на изображението отговарят не агенциите, а поръчителите на рекламата, коментираха общинари.