22-годишният Майкъл Шийлдс, който бе помилван тази седмица, заяви, че иска да получи извинение от българските власти за това, че по думи му е "лежал в затвора за престъпление, което не е извършил", предаде БНР.

Футболният фен беше осъден в България през 2005г. за опит за убийство на 15 години затвор и 200 000 лв. имуществено обезщетение след нанасяне на тежки телесни повреди на бармана Мартин Георгиев.

Фенът на „Ливърпул" Майкъл Шийлдс бе помилван от британския министър на правосъдието Джак Строу.

Утре Майкъл Шийлдс ще посети любимия му стадион Анфийлд в Ливърпул. Първият ден на свобода английският фен се радва на слънцето заедно с родителите си.

„Не мога да повярвам, че всичко свърши.", заяви Шийлдс пред английския Mirror.

Сега той мечтае да работи като треньор.

"Ще бъде страхотно да се занимавам с треньорско под или друга форма. Сега нямам търпение да видя останалата част от семейството ми и близки приятели."

След като стана ясно освобождаването на Шийлдс от посолството на Великобритания разпространиха изявление на британския министър на правосъдието.

В него се посочва, че още през 2006-та г. запалянкото е поискал да бъде помилван, но молбата му не е била уважена. Правосъдният министър изрично посочва, че е отделял на случая с Шилдс много повече време отколкото на който и да е друг.

При разглеждането на молбата на Майкъл Шийлс аз бях подпомаган от полицията в Ливърпул и от един от водещите адвокати по наказателни дела в страната, г-н Дейвид Пери. Вземането на самото решение не беше нещо, което можех да делегирам. То трябваше да бъде мое, отбелязва Джак Строу.