Мисис България 2007 е дизайнерката Александра Милушева - Димитрова. Красавицата, която заслепи жури и публика не само с перфектна визия, но и с уникален стил и поведение, е креативен директор на моден бутик Astella Atelier.
Тя е на 27 години и се радва на щастлив брак и малка дъщеричка на годинка и девет месеца Ванеса, която шумно я подкрепяше по време на дефилетата.

Александра Милушева стана лице и на два от медийните партньори - сп. "Грация" и в. "Стандарт". Тя ще представи България на най-големия конкурс за омъжени дами Мисис Свят.

ърва подгласничка на Мисис България, която през 2008 г. има престижната и отговорна мисия да ни представи на Мисис Глоуб, е Жанета Иванова. Тя е финансист по професия, от София, на 27 години и все още е младоженка - омъжена е едва от 9 месеца. Въпреки краткия си "стаж" в брака, тя е убедена, че е срещнала верния човек.

Втора подгласничка на Мисис България стана Екатерина Тонева на 30 г. от Варна. Тя се занимава от 10 години с мода и продуцентство, а сега иска да се занимава с благотворителност. За участие я е привлякъл именно фактът, че това не е конкурс за манекенки и фотомодели, а за жени, които осъзнават своите цели. Омъжена е от 1 година и има дъщеричка на 3 години. Малката Дениса подкрепяше мама и първа излезе да й поднесе цветя.

Екатерина ще представя страната ни на световния конкурс Mrs. Beauty World през 2008 г.

Специалните награди на медийните партньори Dir.BG и сп. "Булка" съответно взеха Галина Димитрова и Жулиета Денева.

Конкурсът "Мисис България" се проведе в СПА хотел "Царско село". Участничките дефилираха в 3 тура - със спортно-елегантните облекла на Rossignol, с красиви бански на модна къща Делфина и - кулминацията - с официални тоалети на световно известния Мануел Мотта, дизайнерът на европейската аристокрация, чиито бляскави рокли от колекцията му за сезон пролет-лято 2008 за първи път биват показани в чужда страна.

Обувките на красавиците бяха специално изработени за конкурса по италиански лиценз от българската фирма Дарис.

Организаторките на конкурса "Мисис България" 2003 Яненка Люцканова (3-та подгласничка на Мисис Свят 2003), Теодора Колчева и Румяна Маринова - Мисис България и Мисис Глоуб 2004 блестяха в обсипани със Сваровски корсети на My Lady.

Единственият конкурс в България, който всяка година е подчинен на значима благотворителна или обществена кампания, тази година подкрепя кампанията за борба срещу рака на гърдата. По тази кауза организаторките на конкурса обещават да работят не само в рамките на подготовката и провеждането на престижния конкурс "Мисис България", а и през цялата следваща година.

В благородната кауза организаторките партнират на лидера в тази кампания в България и по света - козметичната компания Avon, която работи успешно по проблема вече повече от 15 години.

15-те участнички в конкурса дефилираха в един от туровете с розовата тениска на компанията. В паузите между дефилетата гостите можаха да се насладят на уникалните танци на Евгения Трофимчук - Мис Русия ТВ, която представи няколко авторски танца, заедно с момичета от българската си денс-школа.

На финала на конкурса представители украсиха главите на най-достойните омъжени българки с уникални корони на Владора Дизайнс, които притигнаха специално за конкурса от САЩ.

Пеперудите, които трябваше да полетят в сюблимния момент, бяха предоставени за събитието специално от единствената в България ферма за живи пеперуди "Бътерфлай". Залата беше украсена с екзотични цветя на бутик за цветя Tilia, които потопиха гостите в красивата атмосфера на един друг свят. Основен спонсор на конкурса е КейбълТел.