Софтуерният гигант Microsoft планира да представи два смартфона на изложението за потребителска електроника CES 2010, по непотвърдена официално информация.

Моделите Turtle и Pure се разработват съвместно с компанията Danger, закупена от Microsoft през 2008 година. Производството ще бъде възложено на Sharp, твърди engadgetmobile.com.

Смартфоните ще се продават с бранд Microsoft+Sharp, по аналогия с Garmin-ASUS и Sony Ericsson. Двата модела ще се разпространяват от американския оператор Verizon Wireless.

Засега е известно, че смартфоните са изпълнени като слайдери. Моделът Turtle има клавиши, подобни на тези в плейърите Microsoft Zune. Като цяло, устройствата наподобяват телефоните Motorola QA1.

Все още няма информация за операционната система, с която ще работят смартфоните. Предполага се, че това ще бъде Windows Mobile 7.

Първите слухове за смартфони на Microsoft се появиха миналата есен, като проектът беше наречен Pink. По-късно стана ясно, че Microsoft ще продава устройствата в партньорство с Verizon Wireless.