С Левски стана една, не е за разказване. Но вместо да замълчат и да се опитат да научат истината, всякакви хора се скъсват да говорят небивалици. Може би за да скрият истината. Независимо дали го правят съзнателно, или от мерак да изглеждат интересни и знаещи, старанието им е подозрително.


Някакъв самодеен хор се напъва в един глас - Левски е измамен! И заваляха едни версии, да се разплачеш. Някаква международна мафия от хазарта изпързаляла Левски. Без никакви факти, без нищо. А как да стане тази работа? И децата знаят, че шашма със залаганията става само при наличие на две условия - крайно високи коефициенти и сензационно неочакван резултат. Това се прави при коефициент 7, 8 и нагоре. Такива неща са правени на коефициент 20. Има смисъл - слагаш на десет места по 100 000, печелиш 20 милиона. Но при коефициент 1.8 е смешно да се говори. Няма печалба, която да си струва риска.


И в какво е изненадата? Каква изненада може да има в какъвто и да е резултат в един мач Реал - Барселона, Манчестър Юнайтед - Ливърпул, Милан - Интер? Защото ЦСКА - Левски си е същото, само че у нас. Това е нелепо.


Друга небивалица е подозрението, че това е комбинация на ЦСКА с цел отслабване на Левски за мача.
Ами не е отслабен Левски с 4 човека
защото двама от тях са контузени и така или иначе не могат да играят. А с отсъствието на двама играчи нищо не се променя - и с тях, и без тях по-слабият ще загуби, както стана.


Да се чуди човек как тези разследващи журналисти все още пропускат две очевидни възможности. Едната е ясна - зад цялата история стои Ал Кайда. Привличат цялото внимание на Левски към Русия и през нощта елитни терористи на Ал Кайда влизат на Герена и режат гредите на южната врата. На другия ден световните борси се сриват, доларът става 20 стотинки, президентът Барак Обама подава оставка, а кралица Елизабет II отива в манастир. Елементарно, Уотсън!


На същото ниво е и твърдението, че ГДБОП, Интерпол и Европол ще разследват случая. Какво да разследват - защо Левски загуби от ЦСКА? Загуби, защото игра по-слабо.
Тогава извикайте ФБР да разследва
защо Левски загуби от Локомотив. Или някой да разследва защо четиримата ходиха до Москва? Просто е - ходиха, за да се прегледат. Прегледаха се и се върнаха. Какво толкова?


Нека подредим нещата така, както наистина се случиха. Футболен клуб Левски, в съдружие с неизвестни до днес лица, се опита да направи трансфер на четирима футболисти. Всъщност - казва, че е искал да направи трансфер. Но може и да не е така. Защото:
1. Трансферният прозорец е затворен както от УЕФА, така и от Руския футболен съюз. Следователно абсолютно невъзможно е да се извърши трансфер и да се картотекират тези играчи.
Левски знае това и е съзнателен участник във всичко това. Тогава в какво е измамен?
И наистина ли е искал да направи трансфер?
Или е искал да направи нещо друго?
2. Няма никакъв, абсолютно никакъв контакт с футболния клуб Рубин от Казан. Няма предварителен договор, който между другото е задължителен, за да отидат играчи на проба. Няма дори разговор с президента на клуба от Казан, с неговия генерален директор, нито дори с треньора. След два дни те ще се подиграват и ще обясняват, че за първи път им чуват имената на тези нашите.
Къде праща Левски своите футболисти? И с кого преговаря?
Левски знае всичко това и е съзнателен участник във всичко това. Тогава в какво е измамен?
Доста очевидно е, че Левски съзнателно участва в цялата история. Той не е жертва, той е участник. Но участник в какво? В опит за нередовен трансфер? Лошо...


Твърди се, че не е имало време да се проверят нещата. Такова твърдение е смехотворно най-малкото по две причини. Юсеф Рабех има проблеми с правосъдието - ще го съдят. На него му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 20 000 лв. Е, как
имаха време да премахнат мярката за неотклонение
на Рабех и той да се "отклони" чак до Москва, а нямаха време да говорят по телефона с някой от Рубин?


Най-неразбираемо е нещо друго. Защо никой от Левски не се обади по телефона на г-н Михаил Чорни и не му каза какво става? И за това ли нямаха време? Защото г-н Чорни е човек с огромно влияние и огромно уважение в цял свят. За него е достатъчен половин час, за да научи цялата истина не само за Рубин, за футбола и за някакви трансфери. Той има огромни възможности да научи истината за много по-сериозни неща. Не само в Русия. Тогава защо Левски не попита своя почетен президент какво да прави? И за това ли нямаше време - за две минути разговор по телефона с г-н Чорни?
Нещата никак не се връзват в цялата тази история така, както я разказват от Левски.


Нещо повече - на ръководството на Левски ясно и категорично е било казано, че
тази история е изгнила
Казал го е Лъчезар Танев, който е мениджър на Живко Миланов. Той е присъствал на разговорите в София веднага след кацането от Испания и в прав текст е заявил следното:
- Хора, това е бандитска история, не влизайте в нея!
Въпросът е защо никой не го е разбрал или защо са се направили, че не го разбират?


Хайде да се опитаме да погледнем към една друга възможност, за която кой знае защо се мълчи като за умрял. Да речем, едни пари трябва да се прехвърлят от Русия на едно друго място. Много пари. Без данъци, без нищо. Тогава схемата излиза. Някакви хора, които нямат никакво намерение да правят трансфери, започват преговори с Левски за трансфер на футболисти. Сините достатъчно са закъсали за пари и са готови да продадат не само четиримата футболисти, но и Константин Баждеков барабар с главната счетоводителка за някой лев. А за 4 милиона долара могат и тъща си да целунат.


В Русия онези обявяват, че Левски е поискал авансово плащане. Това е обичайна руска практика - деньги вперед, товари потом! Или че Левски е поискал като предварително обезпечение за сделката парите да се преведат на доверителна сметка. Ето за това вече Левски наистина може да си няма хал хабер. Но онези имат основание да извадят парите от Русия.


Парите пристигат в София. Или някъде другаде, по-добре е другаде.
Разхождат футболистите като мечки до Москва
и обратно, за да покажат че сделка може да има, но сделка няма да има. Както и стана. А през това време някой бие камшика на парите в съвсем друга посока. Защото в Русия може да е обявено, че посредник по сделката е една компания със скрита собственост от Бахамите или друго богоугодно място. След месец-два тази компания ще фалира и парите няма да се върнат в Русия, просто ще изчезнат.


Такава схема е чиста и проста като къпан милиционер. Тук вече има какво да се разследва. Но с такава схема Левски няма как да има нещо общо. В нея Левски играе само ролята на Иван Глупака. Освен ако...