Днес в сградата на Българския футболен съюз се състоя поредната среща между представителите на родните отбори, на която се коментираха правата за излъчване на мачовете от "А" група за новия сезон.

Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков обяви след поредната среща на отборите от "А" група за телевизионните права, че тимът от "Герена" прекратява всякакви взаимоотношения с bTV.

"Ние не сме променили позицията си относно правата за излъчване на мачовете", заяви директорът на "сините".

"Взехме решение да спрем каквито и да било взаимоотношения с bTV и останалите телевизии от медийната група. Те няма да присъстват на наши събития, както и тренировки."

"Ще продължим да се борим за правата си относно парите, които ни дължат. Създаването на този наш канал е само идея, по която не е работено. Така че, не мога да кажа колко ще струва този проект", заяви Баждеков след срещата в БФС днес.

Поне към този момент още не е ясно точно коя телевизия ще излъчва срещите от родния шампионат през следващия сезон.

Собственикът на Славия Венцеслав Стефанов допълни, че българските клубове вече сериозно обмислят създаване на собствен телевизионен канал за началото на сезон 2012/13.

"Няма нищо ново след срещата ни за тв-правата. Всички софийски клубове са много разочаровани от телевизията, която държи правата", заяви Стефанов.

"Все още няма отговор на писмото, което БФС изпрати до съответна телевизия. Обмисляме от сезон 2010/13 да направим наш телевизионен канал, който ще на БФС, Професионалната лига и клубовете", завърши Стефанов.