Мъжкият Левски не успя в първата си контрола преди началото на новия шампионат. Те загубиха от македонския Вардар Осигуруване с минималното 83-84 в мач, игран в Арена Самоков в едноименния град. Срещата предхожда участието на „сините” на силен международен турнир в същия град, който стартира във вторник идната седмица.
 
Мачът бе равностоен през цялото време, а накрая Вардар имаше щастието да победи с точка разлика. Македонците са на подготовка у нас и вече изиграха няколко контроли с други български отбори - паднаха на два пъти в Самоков от "Рилски спортист" в четвъртък и петък, а в събота в Ботевград бяха разгромени от Балкан..
 
За Левски участие взеха и двамата братя Васил и Илиян Евтимови, които ще се подготвят със „сините” до момента в който получат изгодни оферти от чужбина. Васил вкара 4 точки и хвана 8 борби за 17 минути, докато брат му Илиян завърши с 3 точки и 2 асистенции. Най-резултатен за тима на Константин Папазов бе Арън Харпър, който завърши с 22 точки, 6 борби и 4 асистенции. Другият нов американец Доналд Коул добави 16 точки и 7 борби. От българите Златин Георгиев се представи добре и отбеляза 12 точки.
 
За гостите от Македония Тони Симич вкара 21, а Дамян Стояновски добави 20 точки.