Треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов даде ексклузивно интервю пред Дарик радио. Той разкри защо отборът не е пътувал за визитата на израелския Апоел Галил Елион Сафед, като коментира и финансовото състояние на баскетболния клуб.


Макар той да остана без генерален спонсор, след като Лукойл не поднови партньорския договор, Папазов остава оптимист и вярва, че Левски ще бъде спасен.


„Не заминахме единствено заради много високите мерки за сигурност в Израел. Освен ваксинация се изисква и PCR тест. След като направихме тестовете, въпреки че никой нямаше симптоми, трима души се оказаха положителни – двама състезатели и физиотерапевта. Така сме контактни. Става още по-утежняващо, ако сме положителни, когато влезем там, тъй като има още един PCR тест, а все пак сме в чужда държава".


"Това е единствената причина отборът да не участва. Мачовете бяха маловажни, стига да не се стигне до служебни загуби. Нека изчакаме, смятам, че ще се вземе най-доброто решение. Най-важно е здравето на играчите“, каза Тити Папазов.


„Аз винаги съм бил откровен. Финансовото положение в баскетболния Левски е тежко. На 4 август Лукойл не поднови договора. Искам да благодаря от името на целия български баскетбол на тази компания, защото тя направи изключително много, но всяко хубаво нещо има своя край. Това означава, че от 4 август ние реално сме без генерален спонсор".


"Успяваме благодарение на морала на играчите, които знаеха какво е положението и останаха, защото Левски е нещо различно. Това го показаха и футболистите през последните две години. Взимам заеми, за да не остават постоянно без заплати, но това не може да продължава вечно. Надявам се тези пет месеца кошмар да приключат. Аз продължавам да се боря да запазим отбора в този му вид. Ако не, ще се разделим с чужденците и ще останем с българите“, разкри още той.


„Не е изключен и вариант да фалираме и да се оттеглим от баскетболната лига, но това е само на теория. Не може София да остане без баскетбол. Всичко е свързано с тежката икономическа ситуация и пандемията по целия свят. Ако нещо може да се спаси лесно в България, това е Левски".


"Няма да искаме помощ от генералния спонсор на футболния Левски, защото тези хора (Мило Борисов и Лъчезар Петров) направиха свръх много. Аз съм последният, който може да отиде и да иска. Аз съм оптимист и ще успея“, завърши емоционално Папазов.