От двете злини – по-малката!
Така накратко можем да обобщим последствията от последния снеговалеж в Етрополе. Ако над града не се беше изсипал този повече от 20-сантиметров сняг, а беше заваляло същото количество дъжд, щяхме може би да попаднем и ние в националната сводка за поредните щети от наводненията.
След обилния снеговалеж, който все още не се е стопил, временно останаха непроходими пътищата Етрополе-Правец, най-вече на Правешки връх и Етрополе-с.Ямна. Затруднено беше и движението по улиците в Етрополе. Веднага след първия сняг бяха потърсени от общината двете фирми по снегопочистването „Пътно подържане” и „Росто”, които се включиха веднага в почистване на пътищата и улиците на общината. С по-голямо закъснение беше почистен пътя за с.Ямна, където е изпратена техниката от Областно пътно управление след овладяване на ситуациата на Правешки връх.
Пътната обстановка към настоящия момент е проходима навсякъде, като техника и хора бяха изпратени още с падането на първия по-обилен сняг през нощта за почистване на централната градска част.