Девет фирми са готови да инвестират в ЦСКА, ако бъдат спазени условията на инициативния комитет за спасението на клуба.

Въпросният комитет е съставен от седем души, които се представиха на брифинг днес. Неформален лидер на групата е депутатът от ГЕРБ Емил Димитров.

Основното искане е сегашните собственици на клуба от "Титан" да продадат своя пакет акции, а президент да стане Христо Стоичков.
В срещите между Димитров и сегашния президент на "армейците" Димитър Борисов е постигната устна договорка, че промяната в управлението ще се състои според условията на комитета и фирмите, изразили готовност да помагат във финансирането на клуба.

Ето фирмите, които ще помагат финансово на "армейците":
"БЕЛЛА" (хранителна индустрия)
"Интерпром" (строителна компания)
"Каро трейдинг" (строителна компания)
"Понс холдинг" (строителна индустрия)
"Сиамед" (строителство и инвестиции)
Изба "Тера Тангра" (винарство)
"Централ ООД" (хотелиерство)
GP Group (строителство и инвестиции)
TLG (търговия).

Ето и инциативния комитет за спасяване на ЦСКА:
Емил Димитров - депутат от ГЕРБ,
Георги Атанасов - журналист,  
Пламен Марков - легендарен футболист на ЦСКА и бивш национален селекционер, 
Димитър Ангелов - председател на централния фенклуб на ЦСКА, 
Лъчезар Николов - бизнесмен, 
Румен Атанасов - бизнесмен, 
Станислав Иванов - председател на парламентарния фенклуб на ЦСКА и депутат от ГЕРБ.

"Искаме тимът да се развива нормално, да се финасира нормално. Доста от фирмите, които изявиха желание да помагат, могат и сами да издържат ЦСКА. Но не това е целта", коментира на пресконференцията днес Емил Димитров.
"Тези фирми искат Стоичков да бъде президент на ЦСКА и да управлява клуба със свой екип. Очакваме "Газпром" да стане спонсор. Имаме уверението на премиера Бойко Борисов, но това още не е факт, а и ще отнеме време докато всичко бъде уточнено.
Уверявам ви, че това няма да бъдат единствените фирми. Ще има още такива. Списъкът е дълъг, но нека първо приключи цялостният процес относно генералната промяна в ЦСКА.
След създаване на акционерното дружество всеки фен ще може да закупи акции на тима. Никой обаче няма да притежава повече от 5% от тях, тъй като целта не е никоя фирма да става собственик на ЦСКА. Всички сме тук от любов към отбора, за да помагаме. Аз нямам никакво намерение да влизам в управлението", допълни депутатът от ГЕРБ.
Sportni.bg