През тази седмица кметът Георги Георгиев се е срещнал с представители на Министерството на регионалното развитие и Министерството на околната среда и водите. Срещите са осъществени със съдействието на народните представители за Софийска област от квотата на ГЕРБ Даниел Георгиев и Светлин Танчев, съобщи градоначалникът на брифинг с медиите. 
“Обсъдихме въпроси, свързани с осигурявен на средства по проекти за възстановително-ремонтни дейности в общината. От МРРБ обещаха, че до дни ще бъде осигурено финансиране за възобновяване на работата по възстановяване на щетите от наводнението в Трудовец. Представителите на ведомството ме увериха, че общината ще получи средства за възстановяване на асфалтовата настилка на улиците, по които бе положена канализация. Получих обещание и за финансиране на водопровод, който трябва да бъде изграден между новата пречиствателна станция и кварталите “Васил Левски” и “Изток”. Надявам се това да стане до края на годината”, каза Георги Георгиев.
Градоначалникът съобщи, че е поискал от Министерството на околната среда и водите да бъдат отпуснати допълнителни средства в размер на 1 427 000 лв. за изграждане на пътна връзка между регионалното депо и главния път, както и за водоснабдяване, и елктрозахранване на обекта. “В проекта за изграждане на новото депо не са предвидени средства за тези цели”, уточни Георги Георгиев.